ANALIZA TLA

Analiza tla definira ”krvnu sliku” svakog zemljišta kako bi u svakom trenutku znali što se mora napraviti te koja pravila i načine obrade poštivati kako bi se iz poljoprivrednog zemljišta izvukao maksimum, a da je pritom zemlja zdravija nego što je ikad prije bila.

 

Kemijskom analizom i elektronskim uređajima utvrđujemo količinu NPK gnojiva u zemlji, razinu pH i vlažnosti tla, dok ćemo samom mehaničkom analizom ocjeniti sastav i strukturu tla. Znajući što zemlji treba, svaki sljedeći prinos kultura biti će bolji nego prethodni, a smanjit će se i korištenje nepotrebnog viska gnojiva koja nemaju nikakav utjecaj na rast biljke, ali zato negativno utječu na klimatske promjene.

 

Poljoprivrednici često koriste premalo ili previše gnojiva zbog manjka informacija o samom stanju vlastitih zemljišta. Iz tog razloga FarmLab temelji svoj rad na detaljnoj analizi tla prije nego što se krene u daljnje procese agronomskog planiranja, organizacije i optimizacije vašeg poljoprivrednog gospodarstva.

 

Kako bi povisili prinos i smanjili nepotreban trošak resursa pri radu na Vašem poljoprivrednom zemljištu, kontaktirajte nas za ponudu.